Curele

Cureaua de distributie si cureaua de transmisie sunt elemente esentiale pentru buna functionare a autovehiculului si pentru siguranta in trafic.

 

Sistemele de distributie si transmisie trebuiesc verificate periodic (recomandat la 30.000 de kilometri), iar la 120.000 de kilometri curelele trebuie schimbate (verifica carnetul de intretinere al masinii tale).

 

Avand in vedere rolul primordial pe care curele il au in buna functionare a autvehiculelor, este foarte important sa utilizezi doar piese de origine, iar inlocuirea curelelor trebuie facuta la un reparator autorizat Renault,  asa cum este si MERIDIAN AUTO.  

 

Curea de transmisie – este o componenta ce permite actionarea alternatorului, a climatizarii si a directiei. In cazul in care cureaua de transmisie se rupe sistemele hidraulice nu mai functioneaza (servodirectie si aer conditionat), iar masina se opreste in scurt timp

 

Curea de distributie – transmite miscarea de rotatie a arborelui cotit la axul masinii si la pompe (pompa de apa si pompa de injectie)

 

Kit de distributie – contine rola / role intinzatoare si curea de distributie 

 

Programeaza-te acum pentru o verificare a curelelor: 

  • online, utilizand formularul disponibil aici
  • telefonic la numarul: 021.301.90.30