Tobe de esapament

 

Sistemul de esapament reduce viteza si temperatura gazelor provenite din motor. Sistemul de evacuare are doua roluri:

  • reduce nivelul de zgomot al vehiculului 
  • limiteaza emisiile poluante

 

Sistemul de esapament se uzeaza prematur in cazul in care automobilul este utilizat pentru calatorii foarte scurte, frecvente, cu o distanta mai mica de 5 kilometri. Socurile termice provocate de succesiunea de porniri si opriri ale motorului, trepidatiile, expunerea la intemperii – toate acestea duc la uzura si in cele din urma la defectiuni ale sistemului de evacuare. Tocmai din aceste motive esapamentul trebuie schimbat la fiecare 80.000 de kilometri.

 

Pentru a pastra nivelul de zgomot la un nivel optim si pentru a nu creste nivelul de noxe emise este intotdeauna recomandat sa utilizezi piese auto de origine. Sistemul de evacuare este mult mai complicat decat pare la o prima vedere, in componenta acestuia intrand un set de tevi si amortizoare acordate cu deosebita atentie, asemeni unui instrument muzical.

 

Pentru a trece ITP-ul (inspectia tehnica periodica) functionarea esapamentului trebuie sa fie in parametri optimi. Asigurati-va ca sistemul de evacuare functioneaza eficient, efectuand o verificare la service-ul MERIDIAN, service autorizat Renault.

 

Programeaza-te acum pentru o verificare a sistemului de esapament: 

  • online, utilizand formularul disponibil aici
  • telefonic la numarul: 021.301.90.30